Kulturno društvo Bohinj
Domov   Kontakt   Struktura strani
Otroška folklorna skupina
Odrasla folklorna skupina
Likovna ustvarjalnica
Ženski pevski zbor
Triglavske rož'ce
Ročna dela
Novice Dogodki Foto Ponudba nastopov Članstvo Ugodnosti CoolBohinj

Koledar dogodkov

Osnovni podatki

Kulturno društvo Bohinj
Triglavska cesta 16
4264 Bohinjska Bistrica

Davčna št.: 85483451
Matična št.: 5212600
IBAN: SI56 0700 0000 0091 561
Predsednik: Jure Sodja

E-pošta: info@kdbohinj.si

E-obvestila

prijava   odjava

Arhiv preteklih dogodkov

Seminar vokalne tehnike, enski pevski zbor
, 22.02.2014

Pevke PZ smo se zadnjo soboto v februarju udeleile zanimivega seminarja vokalne tehnike. Seminar je vodil gospod Robert Fegu, zborovodja, pevec in pedagog, ki izvaja izobraevanje na podroju vokalne tehnike po Sloveniji in v zamejstvu. Naa zborovodkinja Cilka Novoselec se je odloila, da bo kvaliteto petja v naem zboru imbolj nadgradila.

Na mentor nam je priblial pravo zborovsko petje. Ne le, da nas je navduil s svojim sproenim in visoko profesionalnim nastopom, posvetil se nam je z vso natannostjo. Pokazal nam je, kako bi se nae petje lahko dvignilo na vijo raven, obenem pa bi nam bilo lae peti. Poudaril je medsebojno posluanje, sodelovanje in disciplinirano delo, saj le ob upotevanju vsega tega petje zbora lahko izzveni v polni zvonosti. Pomembna je sproenost, pa tudi izraanje ustev in interpretacija besedila, tako da se tudi poslualci poutijo nagovorjene in so zadovoljni. Seveda je e veliko vsega, na kar je treba pri petju misliti, od pravilno izvedenega dihanja, pravilne dre, preko izenaevanja vokalov, artikulacije, pravilnega izvajanja leeih tonov, do dranja konnic pri posameznih frazah.

Ko smo po konani delavnici razmiljale o vsem, kar smo sliale in doivele tistega dne, smo lahko ugotovile, da je bil seminar zelo koristen in zelo kvalitetno izpeljan.

Za enski pevski zbor Kulturnega Drutva Bohinj, Zdenka Erlah

<< Več dogodkov

Natisni natisni  |  Na vrh na vrh
Domov | Kontakt | Struktura strani