Kulturno društvo Bohinj
Domov   Kontakt   Struktura strani
Otroška folklorna skupina
Odrasla folklorna skupina
Likovna ustvarjalnica
Ženski pevski zbor
Triglavske rož'ce
Ročna dela
Novice Dogodki Foto Ponudba nastopov Članstvo Ugodnosti CoolBohinj

Koledar dogodkov

Osnovni podatki

Kulturno društvo Bohinj
Triglavska cesta 16
4264 Bohinjska Bistrica

Davčna št.: 85483451
Matična št.: 5212600
IBAN: SI56 0700 0000 0091 561
Predsednik: Jure Sodja

E-pošta: info@kdbohinj.si

E-obvestila

prijava   odjava

Arhiv preteklih dogodkov

PRIZNAM - Predstava, ki te nasmeji do solz, a hkrati resnično da misliti - PRESTAVLJENA NA 29.1.2017 OB 18:00
Kulturni dom Joža Ažmana, Bohinjska Bistrica, 29.01.2017, ob 18:00

Kulturno društvo Bohinj se že več let trudi, da nas vse popelje v december čimbolj zabavno in sproščeno. Zato smo letos na bivši Dan republike povabili v goste KD Daiga, ki se bo predstavilo s fantastično predstavo Priznam. Predstava bo na sporedu 29.11. ob 19.30 uri v Kulturnem domu J. Ažmana na Bohinjski Bistrici.

O predstavi
Predstava je zelo ostra kritika realnosti in zelo subtilen vpogled na čase, ki bi jih ljudje radi skrili oz. pozabili. Te spomni in opomni. Pet deklet, pet različnih generacij in pet različnih dojemanj življenja, slovenske zgodovine in sedanjosti, ki na hudomušen način prikazujejo situacije v petih različnih življenjskih obdobjih. Grenko sladki spopad je doživel premiero konec novembra lani v Ljubljani, sedaj pa od januarja naprej gostuje po slovenskih kulturnih domovih. Igralke skupaj z gledalci znova podoživljajo pretekli čas, preko komunizma in Jugoslavije, jugoslovanske krize, vojne za Slovenijo, tranzicije, prvih korakov samostojne Slovenije, Evrope in kapitalizma, razmišljajo o sedanjosti in so odločene od doživetega in spoznanega zreti v svetlo prihodnost. Govorijo o času, ki jih je označil in spremenil. Igralke v različnih časovnih odlomkih projicirajo lastne ter hkrati obče strahove, želje, nestrinjanja, nemoči, uspehe, izgube ... Vse to na način, ki ga razume prav vsak posameznik in se v njem tudi prepozna. Pet rund, pet ključnih dogodkov, ki so se zgodili v 25. letih življenja v Sloveniji. Vse to v pravem ringu Dejana Zavca. Razprodane predstave niso naključje, saj je to avtorska predstava in hkrati osebna izpoved igralk Marjane Brecelj, Zvezdane Mlakar, Tine Gorenjak, Aleksandre Balmazović, Maje Martine Merljak in celotne ekipe, ki stoji zadaj.

Vstopnice
Vstopnice so v prodaji na Eventimovih prodajnih mestih (Petrol, Pošta, internet). Lahko pa vstopnice dobite pri nas: info@kdbohinj.si ali na 040 572 611 – Jure.

Verjamemo, da vas bo predstava navdušila. Pridite, sprostite in nasmejte se!

<< Več dogodkov

Natisni natisni  |  Na vrh na vrh
Domov | Kontakt | Struktura strani