Kulturno društvo Bohinj
Domov   Kontakt   Struktura strani
Otroška folklorna skupina
Odrasla folklorna skupina
Likovna ustvarjalnica
Ženski pevski zbor
Triglavske rož'ce
Ročna dela
Novice Dogodki Foto Ponudba nastopov Članstvo Ugodnosti CoolBohinj

Koledar dogodkov

Osnovni podatki

Kulturno društvo Bohinj
Triglavska cesta 16
4264 Bohinjska Bistrica

Davčna št.: 85483451
Matična št.: 5212600
IBAN: SI56 0700 0000 0091 561
Predsednik: Jure Sodja

E-pošta: info@kdbohinj.si

E-obvestila

prijava   odjava

Arhiv preteklih dogodkov

PRIZNAM - Predstava, ki te nasmeji do solz, a hkrati resnino da misliti - PRESTAVLJENA NA 29.1.2017 OB 18:00
Kulturni dom Joa Amana, Bohinjska Bistrica, 29.01.2017, ob 18:00

Kulturno drutvo Bohinj se e ve let trudi, da nas vse popelje v december imbolj zabavno in sproeno. Zato smo letos na bivi Dan republike povabili v goste KD Daiga, ki se bo predstavilo s fantastino predstavo Priznam. Predstava bo na sporedu 29.11. ob 19.30 uri v Kulturnem domu J. Amana na Bohinjski Bistrici.

O predstavi
Predstava je zelo ostra kritika realnosti in zelo subtilen vpogled na ase, ki bi jih ljudje radi skrili oz. pozabili. Te spomni in opomni. Pet deklet, pet razlinih generacij in pet razlinih dojemanj ivljenja, slovenske zgodovine in sedanjosti, ki na hudomuen nain prikazujejo situacije v petih razlinih ivljenjskih obdobjih. Grenko sladki spopad je doivel premiero konec novembra lani v Ljubljani, sedaj pa od januarja naprej gostuje po slovenskih kulturnih domovih. Igralke skupaj z gledalci znova podoivljajo pretekli as, preko komunizma in Jugoslavije, jugoslovanske krize, vojne za Slovenijo, tranzicije, prvih korakov samostojne Slovenije, Evrope in kapitalizma, razmiljajo o sedanjosti in so odloene od doivetega in spoznanega zreti v svetlo prihodnost. Govorijo o asu, ki jih je oznail in spremenil. Igralke v razlinih asovnih odlomkih projicirajo lastne ter hkrati obe strahove, elje, nestrinjanja, nemoi, uspehe, izgube ... Vse to na nain, ki ga razume prav vsak posameznik in se v njem tudi prepozna. Pet rund, pet kljunih dogodkov, ki so se zgodili v 25. letih ivljenja v Sloveniji. Vse to v pravem ringu Dejana Zavca. Razprodane predstave niso nakljuje, saj je to avtorska predstava in hkrati osebna izpoved igralk Marjane Brecelj, Zvezdane Mlakar, Tine Gorenjak, Aleksandre Balmazovi, Maje Martine Merljak in celotne ekipe, ki stoji zadaj.

Vstopnice
Vstopnice so v prodaji na Eventimovih prodajnih mestih (Petrol, Pota, internet). Lahko pa vstopnice dobite pri nas: info@kdbohinj.si ali na 040 572 611 Jure.

Verjamemo, da vas bo predstava navduila. Pridite, sprostite in nasmejte se!

<< Več dogodkov

Natisni natisni  |  Na vrh na vrh
Domov | Kontakt | Struktura strani